Nou desafiament per a AZ3: Viratge cap a la vinya

NOU DESAFIAMENT PER A AZ3: Viratge cap a la vinya

En el vi un element viu en constant evolució, el sector enològic està sotmès a contínues necessitats de millora. Canvis requerits per agents tan diversos com els mercats, els consumidors, els marcs legals, la naturalesa o la pròpia autoexigència dels elaboradors exigeixen una actualització i millora contínues.

En AZ3 ens sentim orgullosos d'haver participat de manera activa i eficaç en aquesta evolució. Durant les gairebé dues dècades de vida que portem d'activitat, hem aportat al sector nombroses eines i solucions innovadores, i, sobretot, una visió transversal amb el focus posat en el perfil vi per acompanyar els elaboradors en la conquesta dels seus objectius.

Aquests 18 anys de trajectòria ens han obsequiat amb una clientela innovadora i exigent que ens ha ensenyat a no conformar-nos. Per això, ara que arribem a la majoria d'edat, és temps de reinventar-nos, i d'anar un pas més enllà amb l'objectiu d'arribar a aquesta transversalitat de la vitienologia viva.

Amb la mateixa il·lusió amb la qual varem començar l'any 2000, integrant l'experiència dels fundadors i la preparació i energia de les noves generacions, emprenem una nova etapa amb un viratge cap a la vinya. Una decisió estratègica clau que ens permetrà abordar amb molta més precisió els reptes i necessitats dels dissenyadors de vi. Per això, ens aliem amb dos actors de primer nivell en l'àmbit de la viticultura, FORCE A i FRAYSSINET.

FORCE A :. Mesurar per reaccionar.

Empresa especialitzada en l'agricultura intel·ligent, líder en instrumentació òptica aplicada a diversos tipus de cultius, especialment a la vinya, proposa eines intel·ligents per mesurar i així, poder decidir.

Allò que no es mesura, no es millora. Les actuacions vitícoles només adquireixen sentit i rendibilitat si es basen en uns objectius definits i en un coneixement precís de l'estat i funcionament de la planta. Per a això, Force A ha desenvolupat una gamma de captors de precisió que permeten l'enòleg prendre decisions que l'ajudin a practicar una viticultura intel·ligent.

D'una banda, tenim el Bacchimeter, eina que mesura la concentració d'antocians en la pellofa de la baia.

Bacchimeter

D'altra banda, per mesurar el contingut de nitrogen i clorofil·la en la planta tenim l'eina Dualex Scientific.

Dualex Scientific

FRAYSSINET: Smartfood per a la vinya.

Un perfil de vi definit només es pot aconseguir amb un perfil de raïm concret. Per a això, la nutrició de la vinya ha d'alinear-se amb el vi.

El Grup Frayssinet, líder en la nutrició orgànica dels sòls i en l'estimulació natural de les plantes, ens aporta les respostes i les solucions naturals per a una gestió precisa i sostenible de la vinya. La trajectòria de segle i mig d'aquesta empresa familiar ens diu que la confiança no és casualitat.

Aquestes noves aliances juntament amb el nostre coneixement i experiència ens situen en una posició privilegiada en la vitienologia del segle XXI, amb una visió transversal, avançada i sostenible de la relació entre el clima, la terra, la vinya i el vi. Podem plantejar-nos els següents objectius realistes:

  • Determinar el potencial enològic de cada parcel·la i conèixer els diferents estils de vi que pot donar.
  • Rendibilitzar el potencial de cada sòl.
  • Augmentar els nivells de nitrogen i els precursors aromàtics.
  • Evitar els bloquejos de maduració.
  • Augmentar les intensitats de color.
  • Consum raonable de l'aigua.
  • Assegurar la durabilitat de la plantació.

Tot això, basant les decisions en dades fiables obtingudes amb les eines adequades: Dualex, Bacchimeter, Dyostem, Xylem.

El nostre objectiu estratègic és integrar de manera intel·ligent i sostenible la viticultura i l'enologia per tal de fer el salt cap a la “Vitienologia Viva” i, així, acompanyar els nostres clients en el repte d'obtenir rendibilitat econòmica i organolèptica de les vinyes i els vins que dissenyen.

Una vitienologia viva, on el viticultor i l'enòleg es complementen per elaborar raïm i vins que enamoren.

FRAYSSINET

Notícies relacionades

La nutrició customitzada de la vinya

Seguint el fil del nostre post anterior “Viratge cap a la vinya” volem explicar-vos com és l'objectiu d'aquest viratge i el valor que pretenem aportar en l'elaboració de vi.